Menu

Sep 2023

Eerste Julian Assange Prijzen uitgereikt

JAprijs2
Assange en vrije journalistiek
Op 9 september werden, tijdens de conferentie Bevrijding van Bedrog, de eerste winnaars van de Julian Assange Prijs en de Julian Assange Award bekendgemaakt. Deze prijzen zijn een initiatief van de Vereniging Vrije Journalisten met medeweten en goedkeuring van Julian Assange en zijn familie.

De Julian Assange Prijs wordt toegekend aan een Nederlandse journalist of mediaorganisatie die baanbrekend werk heeft verricht in het publiceren van feiten en 'andere' gezichtspunten ten behoeve van het grote publiek. De eerste Julian Assange prijs heeft twee winnaars opgeleverd. Ongehoord Nederland en Voorwaarheid hebben deze prijs volgens de Jury beide verdiend vanwege hun grote journalistieke inspanningen.

De Julian Assange Award wordt uitgereikt aan een internationaal opererende journalist of mediaorganisatie die zich consequent op feitelijke verslaggeving van de zaak Assange heeft toegelegd. De eerste winnaar van deze award is Consortium News. Consortium News is een onafhankelijk journalistiek medium dat bestaat sinds 1995. Al vanaf 2020 heeft Consortium News tot 1000 nieuwsberichten en video's gewijd aan Julian Assange, zijn rechtszaken en Wikileaks.

De uitreiking van de award en de reactie van Consortium News is te zien via:


Nieuws




© VVJ - Alle rechten voorbehouden

Everything is going extremely well.
👪
.zZ
?