Menu

5 Mar

Lara Logan pleit bij Amerikaanse Senator Ron Johnson voor vrijheid van meningsuiting

Lara Logan

Propaganda is nog nooit in de geschiedenis van de mens zo heftig geweest als vandaag de dag.

Dit stelt Lara Logan, van oorsprong een Zuid-Afrikaanse journaliste. Zij werkte onder meer bij CBS en bij 60-minutes en werd in 2013 ontslagen na haar verslag over de aanval op Amerikaanse ambassademedewerkers in Benghazi, Libië in 2012 waarbij ambassadeur Stevens om het leven kwam. Later kwam ze bij Fox Nation ook in conflict. Hierna kwam ze in de board van conservatieve denktank America’s Future.

De Amerikaanse Senator Johnson hield op 26 februari jl. een rondetafelgesprek met als titel "Federale gezondheidsinstanties en het COVID-kartel: Wat verbergen ze?"

Onder de aanwezige experts en journalisten waren bekende critici zoals Robert Malone, Del Bigtree, Ed Dowd, Barbara Lou Fisher en Mathias Desmet.

Logan toont de staat van de journalistiek aan met Tucker Carlson als voorbeeld. Hij werd onlangs als verrader neergezet, omdat hij zijn werk deed. Hij interviewde namelijk Vladimir Poetin. Logan meent dat dit niet alleen een aanval op Carlson is, maar op het hele begrip persvrijheid. Zijzelf interviewde ook mensen met allerlei status en opvattingen soms met gevaar voor eigen leven en is ook om haar werk verguisd. Maar dat is wat journalisten doen.

In haar ogen hebben mediabedrijven, en -opleidingen gefaald. Non profit-organisaties ontpoppen zich nu tot propaganda-organisaties die iedereen verpletteren die in hun weg staan: “Ze weten hoe een journalist te vermoorden, zonder hem daadwerkelijk te doden.” Behalve Tucker Carlson noemt ze ook Matt Taibbi. Hij werd bekend van de Twitterfiles, waarmee Taibbi duidelijk maakte hoeveel invloed de overheid had op wat er op Twitter al dan niet gecensureerd moest worden rond politiek gevoelige onderwerpen als de Hunter Biden Laptop, ‘6 Januari’ en de verkiezingsfraude.

Logan hekelt het narratief dat we het einde van de democratie zullen zien als Trump weer de verkiezingen wint. Voor tegenstanders van Trump nog een reden waarom om vrije meningsuiting verboden zou moeten worden. Daarnaast ziet Logan ook verborgen agenda’s achter mooi klinkende namen van NGO’s zoals ‘Interreligious Dialogue’ die volgens Logan moslimscholen financieren die terroristen opleiden.

Ze maakt zich zorgen over het monopolie op de media van Facebook, Instagram en Google. Zij hebben daarmee de totale controle over wat we te zien en te horen krijgen. Ze herkent dit alles uit haar begintijd als journalist in Zuid-Afrika, 35 jaar geleden. Het begrip Public Safety was een wapen van de censoren van de staat in Zuid-Afrika. Zij en collega-journalisten moesten werken zonder enige wettelijke bescherming. Hun enige wapen was de waarheid.

Logan roept op om het ‘First Amendment’ van de Amerikaanse grondwet te verdedigen. Hierin ligt de vrijheid van godsdienst, vrije meningsuiting en pers vast. Ze ziet het licht van de vrijheid doven momenteel en vraagt zich af of we het ooit weer zullen zien branden.
Luister zelf naar haar gloedvolle betoog.



van: https://twitter.com/laralogan/status/1762180067202060333
Joris Baas

Nieuws




© VVJ - Alle rechten voorbehouden

Everything is going extremely well.
👪
.zZ
?